#dijlekronkels

Enoki

Met lange armen, in de vorm van de Japanse Enoki paddenstoel (Fluweelpootje), de bomen vasthouden. En lang knuffelen; boomwortels en zwamvlok (mycelium) eeuwig samen, verenigd, solidair.

Ervaar het wandelen: stel je zintuigen open, laat ze je leiden op je pad, trek je magische botten aan, je zevenmijlslaarzen, en trek verder de natuur in, doe ze onderweg even uit, observeer, voel je verbonden en geaard. Laad maar op. En droom! Aai wat mos? Streel het water… Of mediteer.

Met een grote zak, midden je buik, om de dagelijkse geschenken van Moeder Natuur in te stoppen.

Ruisende bladeren, een druppel op je wang, de geur van bloemen. De Japanners noemen het shinrin-yoku – oftewel bosbaden: je onderdompelen in de natuur. Japan en Japanse houtblok druk blijft voor Delphine een grote inspiratiebron. Dit is een origineel bedrukt kunstwerk gemaakt met linoleum en inkt op papier, in de vorm van een speelkaart. De juiste te spelen. Met 13 als nummer, om op de pad van de wandelaar geluk te brengen.

Deze linodruk is een eerbetoon aan natuur en paddenstoelenexpert Zafran, aka François Zabus, de leerkracht natuurwetenschap van Ardense Delphine die een grote invloed was en inspiratie blijft hebben in haar leven, die haar leerde voor altijd en goed om kracht uit de natuur te putten- om het even de weersomstandigheden van het leven.

Delphine Dominé

Abonneer je op onze nieuwsbrief